Mesotherapie Wat is het?

Mesotherapie is een techniek waarbij een dokter een mengsel van vitamines, enzymen, hormonen en plantenextracten in je huid spuit. Het is een beetje als het geven van superkrachtige voeding direct aan je huid. Deze techniek werd voor het eerst ontwikkeld in Frankrijk in 1952 om pijn te verlichten, maar tegenwoordig wordt het gebruikt voor heel veel andere dingen.

Mesotherapie - Mesogun - Huidverjonging

Mensen krijgen mesotherapie om vet te verwijderen uit plekken zoals hun buik, dijen, billen, armen en gezicht. Het kan ook helpen om rimpels te vervagen, de huid strakker te maken, het lichaam te vormen, de huid lichter te maken en haaruitval te behandelen. De injecties gaan in het midden van de huid, wat we de mesoderm noemen. De gedachte hierachter is dat het problemen oplost zoals slechte bloedsomloop en ontstekingen die huidschade veroorzaken.

Mesotherapie de aanpak voor Rimpels

Het is een innovatieve cosmetische behandeling die rimpels doelgericht aanpakt. Deze procedure maakt gebruik van hyaluronzuur, een natuurlijk voorkomende substantie in ons lichaam die zorgt voor hydratatie en elasticiteit van de huid. 
Er worden kleine hoeveelheden hyaluronzuur direct in de huid geïnjecteerd, waardoor rimpels zichtbaar verminderen. Dit proces stimuleert collageenproductie, wat resulteert in een gladdere en jonger uitziende huid.

Rimpels zijn een veelvoorkomende zorg bij mensen van verschillende leeftijden. Of het nu gaat om fijne lijntjes of diepere rimpels, deze therapie biedt een effectieve oplossing zonder het gebruik van invasieve chirurgie. Met deze behandeling kunnen rimpels op een veilige en natuurlijke manier verminderd worden, wat resulteert in een jeugdigere uitstraling.

Mesotherapie - Mesogun

Conclusie: mesotherapie met hyaluronzuur is de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een niet-chirurgische methode om rimpels aan te pakken. Ga huidveroudering nu zelf tegen!!

Interesse in een Mesogun Klik Hier

Wat zijn Fibroblasten ?

Fibroblasten zijn cellen die een belangrijke rol spelen in het proces van wondgenezing en weefselherstel in het menselijk lichaam. Ze zijn verantwoordelijk voor de productie en onderhoud van extracellulaire matrix, een structuurnetwerk dat de ruimte tussen cellen vult en zorgt voor stevigheid en elasticiteit van verschillende weefsels.

Fibroblasten worden voornamelijk aangetroffen in het bindweefsel, zoals in de huid, pezen, gewrichten en organen. Ze zijn afkomstig van voorloperscellen die zich ontwikkelen tot volwassen fibroblasten. Wanneer er een wond optreedt, migreren de fibroblasten naar het beschadigde gebied en beginnen ze te prolifereren, waardoor de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd. Ze spelen een cruciale rol bij de synthese en aanleg van nieuw collageen en andere structurele eiwitten die nodig zijn voor wondgenezing.

Daarnaast scheiden ze ook groeifactoren af die de celgroei en angiogenese bevorderen. Fibroblasten worden ook geassocieerd met de ontwikkeling van verschillende ziekten, waaronder fibrose. Een overactieve fibroblast kan leiden tot overmatige productie van bindweefsel, wat kan resulteren in littekenvorming en verminderde functie van het aangetaste weefsel.

Een beter begrip van de rol van fibroblasten in wondgenezing en weefselherstel kan leiden tot nieuwe therapeutische behandelingen voor wonden en fibrotische aandoeningen. 

Wat is collageen en elastine?

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom je huid er stevig en mollig uitziet, dan is dat allemaal te danken aan deze twee belangrijke eiwitten. Elastine en collageen zijn als het dynamische duo dat ervoor zorgt dat uw huid er jeugdig en levendig uitziet.

Elastine is eigenlijk het elastiekje van je huid. Het geeft je weefsels de mogelijkheid om uit te rekken en weer in vorm te stuiteren. Dat is de reden waarom wanneer u aan uw huid knijpt of trekt, deze snel terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie.

Elastine zorgt ervoor dat uw huid zijn elasticiteit behoudt, wat slappe huid en rimpels helpt voorkomen naarmate u ouder wordt. Beschouw elastine als de veer in een matras – het biedt ondersteuning en flexibiliteit om de zaken lekker strak te houden.

Aan de andere kant is collageen de lijm die alles bij elkaar houdt.

Hoe werkt mesotherapie?

Benieuwd hoe het in de praktijk werkt?  Laten we een duik nemen in de fascinerende wereld van deze populaire esthetische behandeling. Mesotherapie is een niet-chirurgische procedure waarbij kleine hoeveelheden vitamines in de middelste laag van uw huid worden geïnjecteerd. Klinkt heftig, toch? Maar maak je geen zorgen; het is niet zo eng als het klinkt.

Het magische concept achter mesotherapie ligt in het vermogen om zich rechtstreeks op specifieke probleemgebieden te richten. Door deze cocktailbrouwsels te injecteren, stimuleert mesotherapie de productie van collageen en stimuleert het de bloedsomloop, wat kan leiden tot een verjongde huid en verminderde cellulitis. Zie het alsof je je huid een beetje opkikkert! De kleine injecties stimuleren ook de vetcellen om gifstoffen af te breken en weg te spoelen, waardoor mesotherapie een effectief hulpmiddel is voor lichaamscontouren.

Mesotherapie - Mesogun - verwijder rimpels

Een Mesotherapie behandeling heeft vele voordelen?

  • Verbeterde Bloedcirculatie 
  • Stralende Huid
  • Verminderd doffe huid 
  • Verminderde cellulitis
  • Het laten groeien van Haar
  • Minimaliseert Haarverlies

Interesse in een Mesogun Klik Hier

Haaruitval, een doffe huid en huidverdoudering kunnen nu effectief behandeld worden met mesotherapie?

Mesotherapie is een effectieve behandeling die kan helpen bij haaruitval, een doffe huiduitstraling en huidveroudering. Bij haaruitval kan mesotherapie zorgen voor meer haargroei door het injecteren van voedingsstoffen direct in de hoofdhuid. Deze voedingsstoffen stimuleren de haargroei en zorgen ervoor dat het haar weer vol en gezond wordt.

Daarnaast kan mesotherapie ook een doffe huiduitstraling behandelen. Door het injecteren van vitamines, mineralen en hyaluronzuur, krijgt de huid een boost aan voedingsstoffen en hydratatie. Dit zorgt voor een stralende en jeugdige uitstraling. Bovendien kan mesotherapie ook helpen bij het verminderen van huidveroudering. Door het toedienen van collageen stimulerende stoffen en antioxidanten, wordt de productie van collageen gestimuleerd.

Dit zorgt voor een versteviging van de huid en vermindert rimpels en fijne lijntjes. Hierdoor krijgt de huid een anti-aging effect en ziet deze er jonger en frisser uit. Mesotherapie is een veilige en effectieve behandeling die kan helpen bij verschillende huid- en haarproblemen.

Of het nu gaat om haaruitval, een doffe huiduitstraling of huidveroudering, mesotherapie kan een oplossing bieden. Het grote voordeel is dat de behandeling nauwelijks pijnlijk is en er geen lange hersteltijd nodig is. Al na een paar sessies kunnen er zichtbare resultaten worden bereikt, waardoor men weer kan genieten van een volle bos haar en een jeugdige uitstraling. 

Mesotherapie voor haar - Mesogun - haargroei

Hoe werkt mesotherapie voor rimpels?

Door middel van micro injecties worden werkzame stoffen zoals hyaluronzuur en collageen in de huid geïnjecteerd. Deze stoffen zorgen voor een directe hydratatie en verbeteren de elasticiteit van de huid. Hierdoor worden rimpels minder zichtbaar en krijgt de huid een jeugdigere uitstraling.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Tijdens een mesotherapie wordt er een kleine hoeveelheid van een cocktail van werkzame stoffen geïnjecteerd in de huid. Deze cocktail bevatten hoog geconcentreerde voedingsstoffen. Dit gebeurt met behulp van micro naalden die minimaal invasief zijn. De behandeling is meestal vrijwel pijnloos en duurt ongeveer 30 minuten. Na de behandeling kan de huid wat roodheid of lichte zwelling vertonen, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren.

Wat zijn de voordelen van mesotherapie voor de huidveroudering?

Mesotherapie heeft verschillende voordelen voor de huidveroudering. De directe injectie van werkzame stoffen zoals hyaluronzuur, collageen en elastine zorgt voor een verbetering van de huidconditie, vermindering van rimpels en een verhoging van de elasticiteit van de huid. Mesotherapie stimuleert tevens de collageen- en elastineproductie, wat resulteert in een verjongende uitstraling van de huid.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet na een mesotherapie behandeling?

Het resultaat van de behandeling verschilt per persoon en per huidtype, het resultaat is cliënt-afhankelijk. Direct na de mesotherapie behandeling kan de huid er al beter uitzien. Na 1 a 2 weken wordt het resultaat steeds meer zichtbaar. Vrijwel direct na de behandeling kunt men de werkzaamheden hervatten. 

Het is een behandeling om huidveroudering tegen te gaan.

Wilt u de huid een boost geven?  

Het hoofddoel van deze methode is de huid te verbeteren. Het beste resultaat krijgt u na het nemen van meerdere behandelingen. De huidlagen wordt gepenetreerd door kleine micro naaldjes die een vitamine shot toedienen. Dit zorgt voor een boost en extra aanmaak van collageen en elastine. Gevolg een stralende huid. 

Mesotherapie - Mesogun - verwijder rimpels

Waar wordt mesotherapie voor gebruikt? 

Mesotherapie wordt gebruikt voor verschillende huidproblemen. Het is een techniek waarbij kleine doses van specifieke stoffen in de middelste laag van de huid worden geïnjecteerd. Deze behandeling kan helpen tegen huidveroudering, omdat het de aanmaak van collageen en elastine stimuleert, wat de huid stevig en elastisch houdt.

Ook kan mesotherapie helpen bij het verminderen van cellulitis door de vetophopingen in de huid af te breken en de bloedsomloop te verbeteren. Daarnaast is het ook effectief bij het verminderen van rimpels. Door de injectie van hyaluronzuur en andere voedingsstoffen, kan mesotherapie de huid hydrateren en de elasticiteit verbeteren, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Het kan ook gebruikt worden om ouderdomsvlekken te verminderen. Door het stimuleren van de huidvernieuwing, kan deze behandeling helpen bij het egaliseren van de teint en het verminderen van hyperpigmentatie.

Het voorkomen van haaruitval en het terug laten groeien van haar behoort ook tot de mogelijkheden met deze therapie.

In het algemeen is mesotherapie een veelzijdige behandeling die kan worden aangepast aan de specifieke huidproblemen van een persoon, waardoor het een effectieve optie is voor het verbeteren van de algehele huidconditie. 

Heeft mesotherapie bijwerkingen?

Er zijn ook enkele risico’s en mogelijke bijwerkingen, waaronder misselijkheid, pijn, gevoeligheid, zwelling, jeuk, roodheid, blauwe plekken, bultjes op de injectieplaats, donkere huidvlekken, huiduitslag, infecties en littekens. Maar de meeste mensen kunnen na de behandeling vrijwel direct terug naar hun normale activiteiten.

FAQ – Veelgestelde Vragen

Wat gebeurt er tijdens een mesotherapie behandeling?

Tijdens een mesotherapie behandeling wordt er een consult gedaan door de huidtherapeut. Er wordt een vrijblijvend consult ingepland waarbij de conditie van de huid wordt beoordeeld en een behandelplan wordt opgesteld. Vervolgens worden de actieve ingrediënten, zoals vitamines en hyaluronzuur, met behulp van kleine injecties in de huid gebracht.

Is mesotherapie pijnlijk?

De meeste cliënten ervaren mesotherapie als niet pijnlijk. De injecties worden uitgevoerd met dunne naalden en de huid kan voorafgaand aan de behandeling worden verdoofd met een verdovende crème. Hierdoor is de behandeling over het algemeen comfortabel.

Welke resultaten kan ik verwachten van mesotherapie?

Het resultaat van mesotherapie verschilt per persoon, maar over het algemeen ervaren cliënten een verbetering van de huidconditie. Mesotherapie kan zorgen voor een gezondere, stralende huid met een betere textuur. Daarnaast kan het ook fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Hoe lang duurt een mesotherapie behandeling?

Een mesotherapie behandeling duurt meestal ongeveer een uur. Dit is inclusief het consult en de injecties. Na de behandeling kunt u direct uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Hoe vaak moet ik mesotherapie ondergaan voor het beste resultaat?

Het aantal benodigde behandelingen kan variëren, afhankelijk van uw huidconditie en gewenste resultaat. Meestal worden er meerdere behandelingen uitgevoerd met een tussenpoos van enkele weken. Uw huidtherapeut kan u het beste adviseren over het behandeltraject.

Welke delen van het lichaam kunnen behandeld worden met mesotherapie?

Mesotherapie kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam. De meest voorkomende behandelingen zijn gericht op het gezicht, de oogcontouren, de hals en het decolleté. Daarnaast kan mesotherapie ook worden gebruikt voor het verbeteren van de hoofdhuidconditie.

Wat zijn de actieve ingrediënten die gebruikt worden bij mesotherapie?

Bij mesotherapie kunnen verschillende actieve ingrediënten worden gebruikt, afhankelijk van uw huidconditie en het gewenste resultaat. De meest gebruikte ingrediënten zijn hyaluronzuur en vitamines.

mesotherapie ingrediënten mesogun

Kan ik direct na de mesotherapie behandeling make-up dragen?

Het wordt aangeraden om na de mesotherapie behandeling geen make-up te dragen. Uw huid heeft tijd nodig om te herstellen en het gebruik van make-up kan de huid irriteren. Het is aan te raden om make-up pas na een paar uur te gebruiken.

Kan ik direct na de mesotherapie behandeling mijn normale huidverzorgingsproducten gebruiken?

Na de mesotherapie behandeling kunt u uw normale huidverzorgingsproducten blijven gebruiken. Uw huidtherapeut kan u eventueel adviseren over specifieke producten die de genezing en resultaten van de behandeling kunnen bevorderen.

Mesotherapie Werkt Echt 

Het is een behandeling die werkt! Ik heb het zelf ervaren en kan beamen dat mijn huid strakker, elastischer en beter gehydrateerd is. Na een aantal sessies merkte ik al snel dat mijn huid een frisse uitstraling kreeg.

Mijn rimpels werden minder diep en mijn huid voelde steviger aan. Ik ben nu veel zelfverzekerder over mijn uiterlijk en voel mij jonger! Mesotherapie heeft echt een positieve impact gehad op mijn huid. Het wordt uitgevoerd met behulp van kleine injecties met een mix van vitaminen, mineralen en hyaluronzuur die direct in de huid worden ingebracht. Deze helende stoffen stimuleren de collageenproductie en verbeteren de elasticiteit van de huid.

Daarnaast zorgt het ervoor dat de huid beter gehydrateerd blijft, waardoor fijne lijntjes en droogtelijntjes verminderen. Mesotherapie is een veilige en effectieve behandeling die zichtbare resultaten biedt. Ik ben ontzettend blij met het effect dat het heeft gehad op mijn huid. Mijn gezicht straalt nu en ik zie er jonger uit dan ooit tevoren. Ik kan het iedereen aanraden die graag een jongere uitstraling wil en de natuurlijke schoonheid van hun huid wil behouden. 

mesotherapie huidverjonging

Is mesotherapie effectief?

Mesotherapie is een medische behandeling die gebruikt wordt om verschillende huidaandoeningen en cosmetische problemen te behandelen. Het is een techniek waarbij verschillende injecties met kleine hoeveelheden medicatie, vitamines en andere stoffen direct in de huid worden geïnjecteerd. Deze behandeling wordt vaak gebruikt om rimpels, littekens, cellulitis en andere huidaandoeningen te verminderen. Hoewel er veel positieve recensies en getuigenissen zijn van tevreden patiënten, zijn er ook sceptici die twijfelen aan de effectiviteit van deze behandeling.


Er zijn talloze studies en onderzoeken gedaan om de effectiviteit van mesotherapie te evalueren, maar de resultaten zijn gemengd. Sommige studies hebben aangetoond dat mesotherapie effectief kan zijn bij het verminderen van rimpels, het verbeteren van de huidtextuur en het verstrakken van de huid. Anderen suggereren echter dat de effectiviteit van mesotherapie te wijten kan zijn aan het placebo-effect en dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat deze behandeling daadwerkelijk werkt.


Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van mesotherapie kan variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van hun individuele huidaandoening en de reactie van hun lichaam op de behandeling. Het is ook mogelijk dat de ervaring en vaardigheid van de behandelaar een rol spelen bij het behalen van positieve resultaten.


Over het algemeen kan worden gezegd dat mesotherapie een potentieel effectieve behandeling kan zijn voor bepaalde huidaandoeningen, maar er is meer onderzoek nodig om definitieve conclusies te kunnen trekken. Patiënten moeten hun eigen onderzoek doen, goed geïnformeerd zijn en advies inwinnen van professionals voordat ze beslissen of mesotherapie geschikt is voor hen. 

Hoe lang werkt mesotherapie?

Hoe lang mesotherapie werkt, verschilt van persoon tot persoon. Mesotherapie is een cosmetische behandeling waarbij kleine hoeveelheden medicinale stoffen direct in de huid worden geïnjecteerd. Deze stoffen helpen bij het verjongen, hydrateren en verstevigen van de huid. De duur van de resultaten hangt af van verschillende factoren, waaronder de individuele reactie van de persoon op de behandeling, de ernst van het huidprobleem en de kwaliteit van de gebruikte producten.

Over het algemeen kunnen de effecten van mesotherapie enkele maanden tot een jaar aanhouden. Na de eerste behandelingen is er meestal een periode van intensieve sessies nodig om de beste resultaten te bereiken. Vervolgens kan onderhoudsbehandeling nodig zijn om de bereikte resultaten te behouden. Het aantal sessies en de frequentie ervan kunnen variëren, afhankelijk van de behoeften van de persoon en het advies van de behandelaar.

Het is belangrijk om te onthouden dat mesotherapie geen permanente oplossing biedt voor huidproblemen, maar eerder een tijdelijke verbetering. Om langdurige resultaten te behouden, kunnen aanvullende behandelingen nodig zijn. Het is raadzaam om een ​​ervaren en gekwalificeerde professional te raadplegen voor mesotherapie en hun advies op te volgen voor de beste resultaten. 

Is mesotherapie veilig?

Mesotherapie is een populaire behandelmethode die wordt gebruikt om een breed scala aan huidproblemen aan te pakken. Het is een veilige methode die vaak wordt uitgevoerd door ervaren professionals. Bij mesotherapie worden kleine hoeveelheden van specifieke stoffen in de middelste laag van de huid geïnjecteerd, om zo de gewenste resultaten te bereiken. Deze stoffen kunnen variëren van hyaluronzuur en vitamines tot aminozuren en antioxidanten.

Het grote voordeel van mesotherapie is dat het gericht is op het probleemgebied, waardoor de resultaten snel zichtbaar zijn. Echter, het is belangrijk om altijd je eigen verantwoordelijkheid te nemen en de behandelmethode goed te onderzoeken voordat je ermee begint. Hoewel mesotherapie over het algemeen veilig is, zijn er enkele risico’s verbonden aan de procedure.

Sommige mensen kunnen last krijgen van overmatige irritaties of allergische reacties op de ingespoten stoffen. Daarom is het van essentieel belang om bij dergelijke reacties direct te stoppen met de behandeling en een arts te raadplegen. Het is ook belangrijk om een ervaren behandelaar te kiezen die werkt met steriele naalden en hygiënische omstandigheden. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kan mesotherapie een veilige en effectieve methode zijn om verschillende huidproblemen aan te pakken.

Wat is het verschil tussen PRP en mesotherapie? 

PRP (Platelet Rich Plasma) en mesotherapie zijn beide behandelingen die worden gebruikt in de esthetische geneeskunde, maar ze hebben verschillende toepassingen en werkingsmechanismen. Bij PRP wordt bloed afgenomen van de patiënt en vervolgens gecentrifugeerd om het plasma met een hoog gehalte aan bloedplaatjes te verkrijgen. Dit plasma wordt vervolgens geïnjecteerd in het gewenste gebied, meestal om de huid te verjongen en te verbeteren. PRP stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, wat resulteert in een stralende en stevigere huid.

Mesotherapie daarentegen maakt gebruik van een mix van vitaminen, mineralen, aminozuren en andere actieve ingrediënten die in de middelste laag van de huid worden geïnjecteerd. Deze injecties leveren voedingsstoffen rechtstreeks aan de cellen, waardoor de huid wordt gevoed en gehydrateerd. Mesotherapie kan worden gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken, zoals acne, pigmentatie, cellulitis en haaruitval. Het werkt ook op verschillende niveaus, verbetert de microcirculatie en stimuleert de productie van collageen en elastine.

Terwijl PRP meestal gericht is op de verjonging van de huid door de productie van collageen en elastine te stimuleren, kan mesotherapie ook worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals het verminderen van cellulitis en het stimuleren van haargroei. Beide behandelingen zijn relatief pijnloos en hebben minimale bijwerkingen.

Het aantal behandelingssessies varieert afhankelijk van het gewenste resultaat en de ernst van het probleem. Over het algemeen kunnen zowel PRP als mesotherapie effectieve alternatieven zijn voor mensen die op zoek zijn naar niet-chirurgische huidverjonging en -verbetering. 

Conclusie over Mesotherapie 

Mesotherapie is een prima behandeling voor verschillende huidproblemen, haaruitval en cellulitis. Het is een niet-invasieve behandeling, wat betekent dat er geen chirurgische ingrepen of incisies nodig zijn. Dit is een groot voordeel, omdat de behandeling hierdoor minder risico’s met zich meebrengt en er geen hersteltijd nodig is. Daarnaast zijn er geen lange wachtlijsten, waardoor men vrijwel direct na de behandeling zijn dagelijks leven weer kan oppakken. Dit maakt mesotherapie een zeer geschikte optie voor mensen met een drukke levensstijl die geen tijd hebben voor langdurige herstelperiodes.

Bovendien is mesotherapie een betaalbare behandeling in vergelijking met andere cosmetische ingrepen. Hierdoor is het toegankelijk voor een bredere doelgroep die op zoek is naar verbetering van hun uiterlijk. Door middel van het injecteren van kleine hoeveelheden natuurlijke stoffen zoals vitamines, mineralen en hyaluronzuur, stimuleert mesotherapie de huidvernieuwing en kan het verschillende huidproblemen effectief aanpakken.

Daarnaast kan mesotherapie ook haarverlies verminderen door de hoofdhuid te stimuleren en de bloedcirculatie te bevorderen. Het kan ook de verschijning van cellulitis verminderen door de vetophopingen en vochtophopingen onder de huid te verminderen. Kortom, mesotherapie biedt een veilige, effectieve en betaalbare oplossing voor mensen die op zoek zijn naar verbetering van hun huid, haar en lichaam zonder invasieve ingrepen en lange herstelperiodes. 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *