Wat is Led lichttherapie?

LED is de afkorting van Light Emitting Diode. De therapie met LED-licht werd ontwikkeld door NASA in de jaren tachtig met als doel het verbeteren van de wondgenezing en het bevorderen van weefselgroei in de ruimte. De wetenschap heeft inmiddels uitgewezen dat LED-licht-therapie de celdeling en aanmaak van nieuwe cellen stimuleert en weefsels repareert. Daarmee is LED-licht-therapie ook een effectieve behandelwijze voor huidverjonging en algemene huidverbetering.

Het LED Therapie Masker voor Thuisgebruik

Het LED Therapie Masker bevat maar liefst 150 LED lampjes en maakt gebruik van zeven verschillende golflengtes, ieder met haar specifieke behandelindicaties. Door het combineren van diverse golflengtes kunnen meerdere processen in de huid tegelijk worden beïnvloed.

Klik hier om een Led Masker te Zien

Hieronder de zeven verschillende golflengtes:

630nm – Rood Licht

Rood licht komt wat dieper in de huid en werkt huid verbeterend. Deze golflengte stimuleert de productie van de fibroblasten (is de belangrijkste cel van het bindweefsel) bij de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid strakker en voller wordt. De huidstructuur en de spankracht van de huid verbeteren. Daarnaast wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Ideaal voor de behandeling van pigmentvlekken, zonlichtbeschadigingen, wondjes, huidverslapping en huidveroudering.

415nm – Blauw Licht

Het blauwe licht komt het minst diep in de huid en werkt vooral oppervlakkig. Deze golflengte wordt ingezet bij acne en verbetert de huid door het creëren van zuurstof op de juiste diepte waardoor de Proprioni bacterie (die in veel gevallen voorkomt bij acne) vernietigd wordt. Hierdoor zullen puistjes en roodheden verminderen en worden huidontstekingen bestreden en/of voorkomen. Ook na een peeling is het blauwe licht aan te bevelen.

830nm – Onzichtbaar licht, wit licht

Deze nm dringt tot een diepte van 30-40 mm door. Deze golflengte zorgt voor herstellende energie en een verbeterde doorbloeding, waardoor ontstekingsprocessen worden geremd en wondgenezing wordt bevordert.

Groen licht

Het groene licht herstelt pigmentvlekken, reduceert fijne lijntjes, voedt de ouder wordende huid, versnelt het herstel proces van wondgenezing en maakt littekens lichter.

590 nm Geel licht

Verbetert de zuurstof in de cellen van de huid, geeft de huid weer energie, behandeld een rode huid, rimpels, behandeld een harde huid.

Paars licht

Combineert de therapie vormen van het rode en blauwe licht. Helpt met name bij een acne huid.

Licht blauw licht

Versnelt de energie in de cellen van de huid.

Klik hier voor ons nieuwe Led Masker 

Algemene Resultaten van led lichttherapie

– Bevordert de collageenproductie
– Bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken
– Bevordert natuurlijke cellulaire activiteit van de huid
– Verbetert huidstevigheid en elasticiteit
– Reduceert rimpels
– Vermindert hyperpigmentatie
– Bevordert de wondheling
– Bevordert de lokale bloedsomloop

Led lichttherapie

In dit artikel zal ik u de vele voordelen vertellen van led lichttherapie. Het is een volledig pijnloze behandeling die vaak kan worden herhaald en nu dus ook vanuit huis kan worden uitgevoerd. U bespaart tijd en geld.

De vele voordelen van led therapie voor huidaandoeningen. Onderzoek vertelt ons dat rood led lichttherapie het wondhelingsproces aanzienlijk versnelt. Met name roodheid, zwellingen en kneuzingen nemen sneller af na gezichtbehandelingen waarbij dit de bijwerkingen zijn. Het  rood licht led therapie vind zijn oorsprong in de wereld van de amerikaanse ruimtevaart organisatie NASA (National Aeronautics and Space Administration). De tijd van het helingsproces van de gezichtshuid wordt gehalveerd en gaat dus 50 % sneller als normaal. Het voordeel hiervan is dat u sneller u dagelijkse ritme kan oppakken, waardoor u weer sneller met vertrouwen in het dagelijkse leven kan verschijnen.

Het rood led licht met golflengte 633 nm is het meest onderzocht in de wereld van led phototherapie en is efficiënt gebleken voor het verminderen van pijn en het verbeteren van bloedcirculatie lokaal. De golflengte 633nm is meest onderzocht in de phototherapie en dan met name zijn invloed op de interactie van cellen en weefsel.

Het blauwe 415 nm licht van het led gezichtsmasker is met name erg effectief tegen mild tot zware acne vulgaris. Acne vulgaris is een veel voorkomend probleem en komt bij 80% van de bevolking voor en daarnaast zijn 30 % van de bezoeken aan de dermatoloog gerelateerd aan acne vulgaris. Voor de reguliere behandeling van acne vulgaris worden antibiotica en crèmes gebruikt. Dit onderzoek van Goldberg & Russell (2006) richt zich op de behandeling van acne vulgaris met led phototherapie en dan met name rood led licht en blauw led licht gecombineerd. De resultaten laten zien dat een combinatie rood led licht en blauw led licht goed werkt tegen acne vulgaris. Wanneer men deze gecombineerde therapie 12 weken lang dagelijks 15 minuten uitvoerde reduceerde de ontstekingen gemiddeld met 76 %. Voor blauw led  licht alleen was dit gemiddeld 63 %. Daarnaast staat rood led licht bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Het effect van rood led licht op de lokale bloedvaten is al vaak vastgesteld. Het rode led licht brengt meer zuurstof en voedingsstoffen naar de gebieden die behandeld worden en vermindert ontstekingen en versnelt het wondgenezingsproces.

Een doorsnee behandeling bestaat meestal uit 2 x per week 20 minuten. Het maakt natuurlijk een verschil voor welke doeleinden of huidproblemen u het masker gebruikt. Hoe indringender de huidaandoening, hoe intensiever de behandeling kan zijn. Dagelijks gebruik is goed mogelijk met licht led therapie aangezien er geen bijwerkingen zijn. De oorzaak van acne vulgaris is nog steeds niet helemaal duidelijk. Uit onderzoek van Goldberg & Russell (2005) blijkt licht led therapie van rood en blauw led licht gecombineerd een goede behandeling te zijn voor o.a. acne vulgaris te zijn. Uit onderzoek komt dat blauw led licht vernietigd en rood led licht heelt. Uit onderzoek van Young et al. (1989) bleek dat rood led licht de productie van ontstekingsremmende cytokinen en macrofagen beïnvloedt en tegelijkertijd een toename veroorzaakt van de synthese van de fibroblast (fibroblast is de belangrijkste cel van het bindweefsel, dit heeft weer zijn invloed op o.a. collageen en elastine van de huid) groei factor (FGF) van gefotoactiveerde macrofaagachtige cellen (15).

Led lichttherapie (Rood en infrarood) (633nm en 830nm)

Een ander aandoening waar led-therapie ook geschikt voor is photoaging (de schadelijke effecten van langdurige blootstelling aan zonlicht op de huid, in het bijzonder rimpels en verkleuring). Tegenwoordig verdiend een niet invasieve behandeling zoals led-therapie, de voorkeur boven invasieve behandelingen zoals ablative methodologieën, chemische peelings en laser behandeling. Deze invasieve behandelingen brengen het gevaar op een verstoring in de epidermal (de opperhuid, buitenste laag) met zich mee. Dit kan weer leiden tot een verhoogde kans op infecties en op een abnormale en uitgestelde heling van de wond (helingsproces) na een invasieve behandeling. Hierdoor gaat de voorkeur uit naar non-invasieve behandeling zoals led lichttherapie. Een behandeling met led lichttherapie heeft voor zover bekent geen bijwerkingen.

De selectie van de juiste golflengte is bij led therapie cruciaal, aangezien elke golflengte zijn eigen specifieke kenmerken heeft. Lam et al. (1986) liet in onderzoek zien dat rood led licht (633nm) een versnelling van procollagene synthese opleverde van maar liefst het viervoudige vergeleken met baseline niveau (geen behandeling).

Uit onderzoek van Russell, Kellett en Reilly (2005) komt naar voren dat bestralen met led licht met een golflengte van 830 nm (bijna infraood) het proces versnelt van de fibroblast-myofibroblast transformatie en de mast cell (is een type witte bloedcel, betrokken bij wondgenezing) degranulatie. Deze studie onderzoekt of een combinatie van bestraling met rood en infrarood led licht een versterkende invloed heeft.

Uit de resultaten van dit onderzoek van Russell, Kellett en Reilly (2005) blijkt dat de meerderheid van de patiënten er op vooruit ging wat betreft photo-aging scores en de verzachting van de rimpels rondom de ogen. Daarnaast lieten de patiënten een duidelijke verbetering zien op zachtheid, gladheid en stevigheid van de huid. Uit onderzoek bleek dat na 9 en 12 weken ruim het merendeel van de patiënten tevreden waren met de behandeling en het resultaat van de behandeling. De patiënten hadden bij deze behandeling geen last van bijwerkingen zoals pijn of littekens. Bij een enkeling was er sprake van een milde roodheid, die vrij vlot wegtrok. De meerderheid van de behandelde groep waardeerde de behandeling met de kwalificatie van goed tot excellent. De conclusie van dit onderzoek is dat de behandeling goed werd ontvangen door de patiënten en dat er een duidelijke vooruitgang was in het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Probeer nu!