De juiste maat kiezen

Hallo, wij van de dermarollerwinkel krijgen geregeld de vraag welke maat dermaroller nu het meest geschikt is voor welke doeleinden. Vandaar dat wij op deze pagina hier enige uitleg overgeven. Zoals u weet zijn er verschillende dermarollers, deze verschillen in aantal naaldjes en in de lengte van de naaldjes. Wanneer je lichaamsdelen als benen en buik wil behandelen dan is het zaak om bredere dermarollers te gebruiken zoals een dermaroller met 1080 naaldjes of 1200 naaldjes i.c.m een lengte van de naaldjes van 1.0 mm, 1.5 mm of 2.0 mm.

Wat is de juiste maat dermaroller voor u?

De meest gangbare maten voor de dermarollers zijn de 0.5 en 1.0 mm. Met name met het 0.5 mm model kunt u vele aandoeningen behandelen. De meeste dermarollers voor het gezicht worden aangeboden in 0.3, 0.5, 1.0 en 1.5 mm uitvoering. Hier moet bij gezegd worden dat de 1.5 mm editie absoluut niet voor het gebruik van het gezicht is.

We beginnen bij 0.3 mm

Deze dermaroller dringt niet verder dan door de epidermis, dit is de buitenste huidlaag. Wanneer men een dunne dermaroller aanschaft met naaldjes van 0.3 mm is deze roller uitermate geschikt voor de gebieden onder de ogen. Deze huid is nogal dun en gevoelig. Een ander voordeel van deze maat dermaroller is dat deze dagelijks gebruik kan worden. Wanneer u deze behandeling combineert met het frequent gebruik van serums en cremes zult u zien dat de werkzame stoffen een beter resultaat hebben. Als laatste heeft deze dermaroller het voordeel dat hij het minst pijnlijk is wat u zich voor kunt stellen aangezien de naaldjes het minst diep zijn.

Verder met de 0.5 mm dermaroller

Dit is het model wat voor de meeste huidaandoeningen geschikt is. Deze dermaroller is uitermate geschikt voor de gezichtshuid en wordt vaak gebruikt voor acne, pigmentvlekken, littekens en ouderdomsverschijnselen. Wanneer u wilt dat u huid weer collageen aanmaakt is de minimale maat die hier voor nodig is een dermaroller van 0.5 mm. Verder kan deze dermaroller om de 2 weken gebruikt worden en is het pijnniveau van deze dermaroller minimaal. Na een behandeling met deze dermaroller zou u huid een rode gloed kunnen hebben, dit is een goed teken en vertelt u dat de behandeling zijn werk doet. De rode gloed trekt na de behandeling redelijk vlot weer weg.

De volgende dermaroller in de rij is de 1.0 mm

Deze dermaroller is net als de 0.5 mm geschikt voor vele huidaandoeningen maar met name voor diepe rimpels en flinke littekens (acne). Het pijnniveau van deze dermaroller is vrij hoog (voor sommige) en u kunt de dermaroller minder vaak gebruiken daar u huid langer nodig heeft om te herstellen. Wij adviseren een gebruik van 1 x per maand. Een ander voordeel van deze maat dermaroller is dat de 1.0 mm ook gebruikt kan worden op u lichaam om b.v. lichte striae te behandelen.

Dan als laatste de 1.5/2.0 mm dermaroller

Deze dermaroller is uitermate geschikt voor de behandeling van lichaamsdelen die te lijden hebben van huidaandoeningen zoals striae, cellulites en littekens. Dit is dus echt een dermaroller voor het lichaam. Door de langere naalden is het pijnniveau ook wat hoger, hier moet bij gezegd worden dat u op het lichaam wel wat meer kan verdragen dan op uw gezicht. Wel is het zo dat u minder vaak een behandeling kunt nemen doordat de huid langer nodig heeft om te herstellen.[table id=2 /]