Wat is Microneedling? Huidverbetering met de dermapen?

microneedling

Wat je moet weten over microneedling

Microneedling is een populaire behandeling voor huidverbetering. Deze minimaal invasieve behandeling maakt gebruik van fijne naaldjes om kleine openingen in de huid te creëren.

Hierdoor wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd, wat resulteert in een gladdere, jonger uitziende huid. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over microneedling, van de voordelen en werking tot wat je kunt verwachten na de behandeling.

Wat is een microneedling behandeling?

Een microneedling behandeling, ook bekend als een behandeling met de dermapen, is een veilige en effectieve manier om de huid te verbeteren. Tijdens de behandeling worden kleine naaldjes gebruikt om gecontroleerde micro-injuries in de huid te creëren.

Deze micro-verwondingen zorgen ervoor dat de huid wordt gestimuleerd om nieuwe collageen en elastine aan te maken, wat resulteert in een gladdere en stevigere huid.

Close-up female face with dermaroller for mesotherapy procedures, skin care at home and in salon. Meso roller with microneedles.

Voordelen op een rijtje

VoordeelBeschrijving
HuidverjongingStimuleert de productie van collageen en elastine, wat leidt tot een gladdere, stevigere huid.
Vermindering van littekensEffectief in het verminderen van de zichtbaarheid van acne littekens en andere huidoneffenheden.
Verbetering van huidtextuurHelpt bij het egaliseren van de huidtextuur, waardoor de huid zachter en gladder aanvoelt.
Vermindering van rimpelsVermindert fijne lijntjes en rimpels, wat bijdraagt aan een jeugdiger uitstraling.
Verbeterde opname van serumsVerhoogt de effectiviteit van huidverzorgingsproducten door de opname te verbeteren.
Tabel Voordelen Microneedling

Voordelen van dermapen

De dermapen heeft verschillende voordelen, waaronder het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verbeteren van de huidtextuur, en het verminderen van littekens en pigmentvlekken.

Daarnaast zorgt de behandeling ervoor dat actieve ingrediënten optimaal door de huid worden opgenomen, waardoor de algehele huidconditie verbetert.

microneedling therapie dermaroller

Combineren met een peeling

Sommige klinieken bieden de mogelijkheid om microneedling te combineren met een chemische peeling.

Deze combinatie kan resulteren in een nog betere huidverbetering, aangezien de peeling de dode huidcellen verwijdert en de microneedling zorgt voor een diepere opname van actieve werkstoffen.

Wanneer u erg geinterreseerd bent in microneedling zie artikel

Hoe werkt microneedling?

Tijdens een microneedling behandeling worden kleine puncties in de huid gemaakt door middel van microneedling apparaten zoals bv een dermaroller, dermapen of dermastamp.

Deze puncties zorgen ervoor dat de huid wordt gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken, wat essentieel is voor een gezonde en jeugdige huid.

microneedling voor en na

Door de toename van collageen en elastine worden fijne lijntjes en rimpels verminderd, de huidtextuur verbeterd, en kunnen poriën en pigmentvlekken worden verminderd.

Microneedling apparaten

Er zijn verschillende microneedling apparaten beschikbaar, waarvan de dermapen een van de meest populaire is. Klik hier

microneedling dermastamp

Deze apparaten zijn ontworpen om op een gecontroleerde manier kleine openingen in de huid te maken, waardoor de huid wordt gestimuleerd om te regenereren en te vernieuwen.

Andere apparaten zijn dermarollers, dermastamp of mesoguns, hier kan men ook microneedling mee uit voeren. Klik hier

dermaroller microneedling therapie op model

Toename van collageen en elastine

Het aanmaken van collageen en elastine is essentieel voor een gezonde en jeugdige huid. Microneedling zorgt ervoor dat de huid deze essentiële eiwitten produceert, wat resulteert in een stevigere en gladdere huid met een verbeterde huidtextuur.

Poriën en huidverbetering

Microneedling kan ook helpen bij het verminderen van grove poriën en het verbeteren van hyperpigmentatie, waardoor de algehele huidconditie aanzienlijk verbetert.

Wat zijn de voordelen van microneedling voor jouw huid?

Een van de voordelen van microneedling is de aanmaak van collageen tijdens de behandeling. Deze actieve ingrediënten dringen dieper door in de huid, waardoor de huid optimaal wordt gevoed en verbeterd.

Huid voorbereiden voor microneedling

Het is belangrijk om de huid goed voor te bereiden op een microneedling, bijvoorbeeld door middel van een peeling. Hierdoor kunnen de actieve ingrediënten dieper in de huid doordringen, met een optimaal resultaat als gevolg.

Actieve ingrediënten in de huid

Tijdens een microneedling worden actieve ingrediënten diep in de huid gebracht, waardoor de huid optimaal wordt gevoed en verbeterd.

Dit draagt bij aan een gezonde en stralende huid. Het is misschien wel de juiste behandeling voor jou. Wij raden aan na een behandeling een serum toe te passen voor een betere werking.

Wat te verwachten na een microneedling?

Nadat je een microneedling hebt ondergaan, kan de huid mogelijk een beetje schilferen. Dit is een normale reactie van de huid en duidt op de vernieuwing en regeneratie van de huid na de behandeling.

Huid die kan schilferen weken na de behandeling

Het is normaal dat de huid enige tijd na de behandeling kan gaan schilferen. Dit is een teken dat de huid zich vernieuwt en herstelt, resulterend in een gladdere en egalere huidtextuur.

Verdovende crème en huidreactie

Tijdens de behandeling kan een verdovende crème op de huid worden aangebracht om eventuele ongemakken te minimaliseren.

Na de behandeling kan de huid roodheid vertonen, wat een normale reactie is en binnen enkele dagen zal afnemen.

Crème en ingrediënten voor de huid

Het is belangrijk om na een microneedling de huid goed te hydrateren en te voeden. Het gebruik van een speciale crème met actieve ingrediënten kan de huid helpen om optimaal te herstellen en het resultaat van de behandeling te verbeteren.

Waarom zou ik kiezen voor microneedling als behandeling voor huidverjonging?

Microneedling is een effectieve behandeling die de huid verbetert, verjongt, en zorgt voor een stralende teint. Het biedt de mogelijkheid om specifieke huidproblemen aan te pakken en is een alternatief voor andere meer ingrijpende behandelingen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *