Hoe houd u een jonge en jeugdige huid?

Op deze foto is het gezicht van een jonge vrouw te zien met een jonge huid.

De huid veranderd met het ouder worden. Dit is geen geheim. U huid wordt dunner, verliest aan vet en ziet er niet meer zo stevig en soepel uit als vroeger. U botten en aders zijn beter zichtbaar dan voorheen. Snijwonden en kneuzingen helen minder snel. Het jaren lang zonnen kan leiden tot een droge huid, rimpels en o.a. ouderdomsvlekken.

Dit is een foto van een vrouw met een jong en oud gezicht. Het is de bedoeling het verouderingsproces in beeld te brengen.

Rimpels

Naar mate u ouder wordt begint de huid rimpels te vertonen. De omgeving is hier op van invloed. Ultraviolet licht (UV) van de zon kan de huid minder elastisch maken. Zwaartekracht kan de huid doen laten uitzakken en voor rimpels zorgen. Gewoontes als roken kunnen ook rimpels veroorzaken.

Rimpels zijn kreukels in je huid. De medische term voor rimpels is rhytids. Veruit de meeste rimpels komen door het ouder worden van de huid. Het verouderen van de huid, het haar en de nagels is een natuurlijk proces. Tegen het ouder worden van u huid kunt u weinig doen, wel kunt u factoren in de omgeving beïnvloeden.

Het regelmatig zonnebaden kan resulteren in het vervroegd krijgen van rimpels en donkere plekjes (dark spots). De kans op huidkanker is groter. Roken of blootgesteld worden aan rook geeft u huid ook meer kans op rimpels.

Oorzaken

De veelvoorkomende oorzaken van rimpels:

 • Genetische factoren (Familie historie)
 • De normale verandering van de ouder wordende huid
 • Roken
 • Blootstelling aan de zon
Deze foto kan gezien worden als een infographic over uva en uvb straling. Beide zonnestralen zijn op de lange termijn schadelijk voor de huid. Het zorgt voor een afbraak van collageen en elastine.
Invloed van blootstelling aan de zon.

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken zijn bruine vlakken plekjes meestal veroorzaakt door jarenlang overmatig zonnen. Deze plekken zijn groter dan sproeten en komen meestal voor in gebieden zoals het gezicht, de handen, de voeten en de rug.

Deze foto laat een vrouw zien met donkere plekjes in haar gezicht ook wel ouderdomsvlekjes genoemd. In het engels noemen we dit dark spots, liver spots.
Donkere plekjes op de wang

Fibroom (goedaardig huidgezwelletje), zijn meestal vlees kleurende bolletjes van huid die boven de oppervlakte van de huid uitsteken. Fibromen zijn een gewoon verschijnsel wanneer mensen ouder worden. Ze komen vaker bij vrouwen voor. Gebieden waar fibromen vaak voorkomen zijn op het ooglid, in de nek, oksel, borst en de lies.

Dit is een foto van een vrouw met fibromen in haar nek. De fibromen kunnen verwijderd worden met een speciale pen. De fibromen zijn storend voor de persoon.
Fibromen

Ouderdomsvlekken en fibromen zijn niet schadelijk voor u gezondheid. Het komt weleens voor dat fibromen irriteren. Heeft u hinderlijk last van ouderdomsvlekken of fibromen praat dan met u huisarts.

Op deze foto zijn handen te zien met donkere vlekjes ook wel ouderdomsvlekjes genoemd. Het zijn bruine vlekjes op de handen. De Engelse benaming hiervoor is dark spots of liver spots.

Onze huid

Als men zegt dat het leven om verandering gaat, dan is de huid het bewijs! Onze huid wordt elke dag aan veel krachten blootgesteld: zon, slecht weer en al onze slechte gewoontes. Toch kunnen we er voor zorgen dat onze huid er fris en soepel blijft uitzien.

Het ouder worden van u huid is van veel factoren afhankelijk: levensstijl, dieet, erfelijke factoren en vele andere persoonlijke factoren. Een goed voorbeeld hiervan is rookt u of heeft u gerookt. Het roken produceert vrije radicalen, dit waren ooit gezonde zuurstof moleculen die nu instabiel en overactief zijn geworden.

Primaire factoren

De primaire factoren die bijdragen aan een gerimpelde en gevlekte huid zijn het ouder worden, blootstelling aan de zon en het verlies van subcutane ondersteuning (vetweefsel tussen uw huid en spieren). Factoren als stress, dagelijkse gezichtsbewegingen, obesity, zwaartekracht en zelfs slaappositie spelen ook een rol.

Huidveranderingen die met het ouder worden gepaard gaan.

 • De ouder wordende huid is ruwer.
 • Naarmate we ouder worden wordt de huid doorzichtiger. Dit komt omdat de epidermis (opperhuid) dunner wordt.
 • De huid wordt slapper. Dit komt door het verlies van elastische weefsel (elastine en collageen) in de huid. Het gevolg een losser hangende huid.
 • De huid wordt kwetsbaarder naarmate we ouder worden. Dit wordt veroorzaakt door een afvlakking van het gebied waar de opperhuid en de lederhuid (huidlaag onder de opperhuid) bij elkaar komen.
 • De huid kneust sneller als we ouder worden. Dit komt door dat we dunnere bloedvatwanden krijgen tijdens het ouder worden.
 • De huid ontwikkelt goedaardige tumor.
Dit is een infographic over het verouderingsproces van de huid. Hier worden op de foto een 7 tal kenmerken genoemd van de ouder wordende huid.
Een 7 tal kenmerken van een natuurlijk ouder wordend proces.

Zonbeschadiging (photoaging)

Het jaren lang blootstellen aan zonlicht laat zijn sporen na. Het ultraviolette zonlicht beschadigd bepaalde vezels in de huid genaamd elastine. Het afbreken van deze elastine vezels zorgt ervoor dat de huid gaat hangen, uitstrekt en zijn rekbaarheid verliest. De huid scheurt en kneust eerder dan normaal gesproken en het helingsproces duurt ook langer. Het feit dat zonbeschadiging zich niet laat zien wanneer men jong is, gebeurt dit op zeker later in het leven.

Deze foto laat de uv straling zien op de wang van een vrouw. UV straling veroorzaakt schade aan de huid.
Bescherm jezelf tegen uv

Huidveranderingen

De huid wordt ouder. U zult rimpels, ouderdomsvlekjes en droogheid ervaren. Uw huid wordt dunner en verliest haar vetgehalte waardoor het er minder vol en glad uitziet. Waarschijnlijk duurt het helingsproces ook langer.

Zonlicht

Zonlicht is na het natuurlijke proces de hoofdreden van het verouderen van de huid. U kunt zichzelf beschermen door zo min mogelijk in de zon te komen wanneer deze het sterkst is. Draag een zonnebrand met factor 30 en liefst hoger, draag beschermende kleding en ga niet onder de zonnebank. Roken draagt bij aan het vormen van rimpels. Het aantal jaren dat men rookt en het aantal sigaretten dat men rookt heeft invloed op toenemen van rimpels.

Wat kan men zelf doen?

 1. Bescherm u huid dagelijks tegen de zon. Bent u op het strand of doet u de dagelijkse boodschappen, bescherming tegen de zon is cruciaal. Zoals al eerder vermeld zoek de schade op, smeer zonnebrand met factor 30 of hoger, draag beschermende kleding. Het advies smeer de huid die niet door kleding beschermd wordt elke dag in met zonnebrand.
 2. Pas liever een zelf tanner toe dan dat u een kleurtje door de zon krijgt. Elke keer dat u een kleurtje door de zon krijgt maakt u de huid vroegtijdig wat ouder. Dit geldt voor de gevallen waarvan een kleur wordt verkregen door de zon, een zonnebank en andere tanning apparaten. Deze manieren van een kleur opdoen bevatten allemaal de schadelijke uv straling die u huid versneld doet ouder worden.
 3. Stop met roken. Het roken versneld het proces van huidveroudering. Het veroorzaakt rimpels en het gezicht krijgt een bleke vale teint.
 4. Voorkom het maken van dezelfde gezichtsuitdrukking. Als u een gezichtsuitdrukking maakt, dan trekt u de onderliggende spieren samen. Wanneer u dezelfde spieren jaren lang samentrekt dan worden de lijntjes in u gezicht permanent. Het dragen van een zonnebril kan u minder doen knijpen met de ogen.
 5. Eet gezond en een uitgebalanceerd dieet. Er zijn enkele studies die suggereren door veel groente en fruit te eten men het verouderingsproces van de huid kan tegen gaan. Andere bevindingen uit verschillende studies zijn dat het eten van veel suiker en bewerkte koolhydraten het verouderingsproces kunnen versnellen.
 6. Drink minder of geen alcohol. Alcohol is hard voor u huid. Het ontneemt vocht uit je huid (lichaam) en beschadigd op de lange termijn u huid. Het maakt u ouder.
 7. Beweeg elke dag voldoende. Uit verschillende studies blijkt dat het regelmatig bewegen met matige intensiteit de bloedcirculatie en immuunsysteem verbeteren. Als gevolg kan de huid er beter uit gaan zien.
 8. Was u huid zachtjes. Het scrubben van de huid kan voor irritatie zorgen. Een geïrriteerde huid versneld het huid verouderingsproces. Het zacht wassen van u gezicht helpt met verwijderen van vervuiling, make-up en andere stoffen op het gezicht zonder te irriteren.
 9. Was u gezicht tweemaal per dag of bij overmatig zweten. Wanneer u veel transpireert door het dragen van een helm of pet kan de huid gaan irriteren. Het is verstandig na het zweten de huid te wassen om irritatie te voorkomen.
 10. Gebruik dagelijks een moisturizer. Een moisturizer houdt water in onze huid vast waardoor men een jeugdigere uitstraling krijgt.
 11. Gebruik geen huidproducten die prikken of branden. Wanneer u huid brand of trekt betekent dit dat de huid geirriteert is. Een geïrriteerde huid ziet er ouder uit.

Welke behandelingen houden u huid jong?

Beauty microneedling pen

De behandeling met een beauty microneedling pen is een vrij populaire methode om huidproblemen op te lossen. De behandeling wordt in Nederland steeds populairder. Het is een breed geaccepteerde en efficiënte manier van het behandelen van huidproblemen in met name het gezicht.

Dit is een foto waar een beauty microneedling pen op afgebeeld wordt. Op de foto is ook een cartridge te zien met 12 naaldjes.
Een beauty microneedling pen met cartridge 12 naalden

Wat doet de pen?

Een beauty microneedling pen wordt ook wel een derma pen genoemd. De pen maakt d.m.v. naaldjes hele kleine gaatjes in de huid. De huid of het lichaam krijgt op deze manier een signaal dat de huid gerepareerd moet worden. U maakt dus eerst de huid stuk om later te genezen. Het genezingsproces zorgt voor de aanmaak van bijvoorbeeld collageen en elastine.

Dit is een foto waar een vrouw wordt behandeld met een beauty microneedling pen op haar wang.
Een behandeling met een microneedling pen.

Huidverjonging

Microneedling heeft bewezen de huid te verjongen. Het is een veilige en snelle manier van behandelen in vergelijking tot andere behandelmethoden. Het herstelproces van de huid gaat ook sneller dan van vergelijkbare methodes.

Andere behandelmethodes

Een behandeling met een beauty microneedling pen is even effectief als andere behandelingen zoals: IPL, CO2 laserbehandeling of chemische peelings. Het grootste voordeel is dat een behandeling met een beauty microneedling pen een fractie kost van deze andere behandelmethode.

Doeleinden

De pen wordt gebruikt voor het verwijderen of vervagen van:

 • Littekens
 • Acne littekens
 • Striae
 • Rimpels
 • Operatie littekens
 • Haargroei
 • En nog veel meer

Heeft u interesse in de beauty microneedling pen klik hier

Help u huid een beetje om jong te blijven.

Een andere manier om u huid te helpen is d.m.v dermafillers u huid fris en jeugdig te houden. Het is een veilige, efficiënte en simpele manier om u huid te behandelen tegen tal van ouderdomsverschijnselen.

De voordelen van een behandeling met een hyaluron pen:

 • De hyaluron pen is de nieuwste technologie op het gebied van het injecteren van derma fillers zonder naald.
 • Het doel van de behandeling is om hyaluronzuur te injecteren zonder naald. Gevolg hiervan is een toename van het volume in de lippen of het verminderen van rimpels.
 • Een hyaluronpen wordt gebruikt voor de behandeling van het gezicht, haarverlies, verminderen van striae en de rekbaarheid van de huid te laten toenemen.
Dit is een hyaluron pen waarmee men hyaluronzuur in de huid kan spuiten zonder het gebruik van een naald.
Een hyaluron pen met ampul.

Veiligheid

 • Een behandeling met een hyaluron pen is niet invasief. Dit houdt in dat er geen naald in u huid gaat. De behandeling heeft een snelle hersteltijd.
 • Het is een behandeling die voor de meeste mensen met een goede gezondheid als veilig wordt beschouwd.
 • Deze behandeling wordt niet geadviseerd bij mensen met hartkwalen of vrouwen die zwanger zijn.
 • Enkele dagen na de behandelingen zult u waarschijnlijk zwellingen en roodheid ervaren. Dit trekt weer weg.
Dit is een hyaluron pen gemaakt om hyaluronzuur in de huid te spuiten zonder naald.
Dit is een hyaluron pen die hyaluronzuur in de huid schiet.

Gemak van de behandeling

 • De voorbereidingstijd voor deze behandeling met fillers is tussen 15 minuten en 1 uur.
 • Behandeling kan uitgevoerd worden door een ervaren behandelaar of bij voldoende kennis van het product is het zelf uitvoeren ook mogelijk.
 • Voor het beste resultaat heeft u waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig.

Kosten

 • De kosten van een behandeling van fillers met een hyaluron pen variëren van 180 euro tot 350 euro per behandeling. Dit is de behandeling uitgevoerd in de schoonheidssalon.
 • Voor het zelf aanschaffen van de hyaluron pen en fillers klik hier.

Resultaat

 • Het is een effectieve methode voor lip vergroting, verminderen van rimpels, verhogen van elasticiteit huid en het behandelen van haarverlies.
 • Er kunnen goede resultaten worden geboekt in één behandeling.
 • Behandeling met een hyaluron pen geeft een even goed resultaat als een standaard behandeling met derma filler injecties.

Behandelgebieden van de hyaluron pen:

 • De lippen
 • Neusplooien
 • Rimpels (gezicht)
 • Marionet lijntjes
 • Vergroten van de kaak
 • Vergoten van de kin
 • Niet chirurgische neuscorrectie
Koop online hyaluron pen, goedkoop hyaluron pen, beste hyaluron pen, filler kopen, de beste fillers.

De hyaluron pen kan ook gebruikt worden om striae op het lichaam te behandelen.

Wat zijn de bijwerkingen?

Zoals alle cosmetische ingrepen is ook de hyaluron pen niet zonder risico. De meest voorkomende bijwerkingen zijn kleine huidirritaties direct na de behandeling. U kunt ook enige roodheid de komende dagen ervaren. Dit trekt uiteraard weer weg. Bel u huisarts als u meer klachten ervaart zoals:

 • Kneuzingen
 • Bloedingen
 • Infecties
 • Overmatige roodheid die niet wegtrekt

U bent geen ideale kandidaat voor deze behandeling wanneer:

 • Bij zwangerschap.
 • Huidziektes; psoriasis en eczeem.
 • U open wondjes heeft.
 • Men een geschiedenis van littekens heeft.
 • Recent radioactieve therapie (bestraling) is ondergaan.

Heeft u interesse in het zelf aanschaffen van een hyaluronpen inclusief filler klik hier. (een uitstekende deal!!!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *